1. Home
  2. Секција на жени
  3. ХУМАНИТАРЕН ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ

ХУМАНИТАРЕН ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ

ХУМАНИТАРЕН ВЕЛИГДЕНСКИ ХЕПЕНИНГ
0
157 ПРЕГЛЕДИ

Секцијата на жени при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија организира Велидгенски хуманитарен хепенинг под наслов „Од срце – јајце – со љубов од жените на КСС“. Настанот се одржа на 21.04.2011 во просториите на КСС.

На хепенингот учествуваа активистки од Секциите на жени од сите грански синдикати во КСС, чиишто вредни раце подготвија најразновидни Велигденски аранжмани кои потоа беа донирани во СОС Детското село и Геронтолокиот Завод „13 ноември – Скопје“. На хепенингот, на кој присуствуваа и претставници на медиумите, се изврши и избор на најубав аранжман, а сите жени учеснички добија и Благодарници за нивниот ангажман во оваа активност.