1. Home
  2. Секција на жени
  3. ЖЕНСКАТА СЕКЦИЈА ДОМАЌИН НА РЕГИОНАЛЕН СЕМИНАР РЕШАВАЊЕ НА КОНФЛИКТИ – СЕМИНАР ЗА ЖЕНИ СИНДИКАЛИСТКИ

ЖЕНСКАТА СЕКЦИЈА ДОМАЌИН НА РЕГИОНАЛЕН СЕМИНАР РЕШАВАЊЕ НА КОНФЛИКТИ – СЕМИНАР ЗА ЖЕНИ СИНДИКАЛИСТКИ

ЖЕНСКАТА СЕКЦИЈА ДОМАЌИН НА РЕГИОНАЛЕН СЕМИНАР РЕШАВАЊЕ НА КОНФЛИКТИ – СЕМИНАР ЗА ЖЕНИ СИНДИКАЛИСТКИ
0
290 ПРЕГЛЕДИ

Секцијата на жени на КСС беше домаќин на Регионален семинар на секциите на жени од синдикатите-членки на Регионалниот синдикален совет “Солидарност” кој се одржа од 6 до 8 октомври 2011.

Темата на семинарот беше “Јакнење на жените синдикалистки за лидерски позиции” а целта беше меѓусебно запознавање на членките на Секциите на жени од регионот и можност заеднички да проговорат на оваа интересна тема под раководство на експерти во областа на родовата еднаквост.

На семинарот зедоа учество на синдикалистки од БиХ, Србија и Црна Гора. Реализацијата на семинарот е во партнерство со Фондацијата Фридрих Еберт, канцеларија во Скопје.