1. Home
  2. Новости

Новости

КСОМ со поддршка за престојниот протест на КСС

Органите и телата во рамки на Конфедерацијата на синдикални организации на Македонија (КСОМ) донесоа одлука за брзрезервна поддршка и активно учество на протестот кој е во организација на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија. КСС длабоко ја цени и почитува подршката од сите сииндикални организации во Македонија, бидејќи докажуваме дека имаме иста зедничка цел, а […]

Поддршка од Гласен текстилец за протестот на КСС

Здружението за заштита на работничките права Гласен Текстилец – Штип дава поддршка на протестот кој го организираат дел од гранските синдикати при КСС кој ќе се одржи во среда на 30.03.2022. Од Здружението Гласен текстилец добивме поддршка за нашите идни активности како и нивно присуство на претстојниот предупредувачки протест. КСС ја цени секоја заложба на […]

Поддршка на ГСНВО за протестот на гранските синдикати при КСС

Независниот синдикат на Граѓански непрофитни организации дава целосна и безрезервна поддршка на дел од братските синдикати при Конфедерација на слободни синдикати на Македонија за протест којшто ќе се одржи на 30 март. Законите од трудовата сфера предвидуваат права, а тие права им следуваат на вработените во јавната администрација и истите треба да им се овозможат. […]

Поддршка на ПСМ за протестот на гранските синдикати при КСС

Пензионерскиот синдикат на Македонија дава целосна и безрезервна поддршка на гранските синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС во пресрет на претстојниот протест кој ќе се одржи на 30 март. Немањето на слух од страна на Владата и неисполнувањето на законските обврски коишто им следуваат на работниците се една голема причина поради […]

Поддршка на СУТ за протестот на гранските синдикати при КСС

Синдикатот за угостителство и туризам дава целосна поддршка на братските синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС кој својот револт ќе го искажат на протест на 30 март. Правата на вработените не се подарок, за да некој им ги подари, туку се заслужени и следуваат согласно законите, колективните договори и конвенциите на […]

Поддршка на НСО за протестот на гранските синдикати при КСС

Независниот синдикат на одбраната дава целосна и безрезервна поддршка на дел од гранските синдикати при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС за претстојниот протест. Вработените во јавната администрација треба да ги добијат правата коишто им следуваат согласно законите и колективните договори и истите треба да бидат дел од социјалниот дијалог во државата. Зголемувањето […]

Повик за ангажирање на надворешен експерт

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија во рамките на проектот Trade unions for a fair recovery: Strengthening the role of trade unions in mitigating the impact of the COVID-19 crisis објавува повик за ангажирање на надворешен експерт за изработка на  Стратегија за подобрување на социјалниот дијалог на сите нивоа и вештините за преговарање. Што се […]

ЧЕСТИТ МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА ЖЕНАТА

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС им го честита 8-ми март, Меѓународниот ден на жената, на сите мајки и жени, на сите наши членови на синдикатот кои безусловно вложуваат напори за унапредување и зачувување на работничките права, материјално – социјалната положба, рамноправност, еднаков третман на пазарот на трудот, искоренување на дискриминацијата и заштита […]

Конференција на тема ,,Ефектите од покачувањето на минималната плата врз останатите плати”

На 25.02.2022г. во х.Солун во Скопје КСС организираше Конференција на тема ,,Ефектите од покачувањето на минималната плата врз останатите плати” се со цел да се претстават ефектите од зголемувањето на минималната плата врз останатите плати и да се истакне важноста на спроведувањето и почитувањето на колективните договори. На Конференцијата свое обраќање имаше Претседателот на КСС, […]

Повик за ангажирање на лице за редизајн на веб страната на КСС

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија во рамките на проектот Trade unions for a fair recovery: Strengthening the role of trade unions in mitigating the impact of the COVID-19 crisis објавува повик за ангажирање на веб дизајнер за редизајн на веб сајтот на КСС и подобрување на алатките за координација. На огласот можат да конкурираат […]