1. Home
  2. Youth

Youth

КСС со свој претставник на Европска Академија за млади на тема “Работата на иднината”

Ана Јанкулоска, дел од младинската секција при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија зема учество на Европската младинска академија за работа на иднината. Академијата се одржа од 1-58 април во Интернациналиот тренинг центар на Меѓународната организација на трудот во Торино, Италија.На академијата учествуваа вкупно 52 претставнции од цела Европа и експерти од областа на работните […]

National Campaign “365 Labor Rights for Youth”

From 01 January 2018, the Confederation of Free Trade Unions of Macedonia, together with the Youth Information and Advisory Centers INFO SEGA from Prilep and Kavadarci in cooperation with Faculteti.mk officially started the “365 Labor Rights for Youth” campaign. The aim of the campaign is to raise awareness among young people about their labor rights […]

ILO Workshop- Labor rights of youth at workplace

In the period from 29th 30th November and 1st December, 2017. in the hotel Epinal in Bitola an activity was held on which the target group was young up to 29 years. This activity aims to provide support to trade unions, employment services, education and science institutions and youth organizations in their initiatives aimed at […]

First trade union school for youth of KSS

From 9th to 11th  of November  was held the “First Trade Union School for Youth” organized  by the Confederation of Free Trade Unions of Macedonia. The topic of the school was “Harassment on working place (mobbing)”. The training was organized by KSS, supported by the ITUC (International Trade Union Confederation) and PERC (Pan European Regional […]

MEETING OF YOUNG UNIONISTS WITH YOUNG PEOPLE FROM GERMANY AND AUSTRIA

Од 1 до 4 октомври КСС беше домаќин на 4-та средба на младите синдикалисти од Југоисточна Европа со нивните колеги од синдикатите на Германија (ДГБ) и Австрија (ОГБ) организирана во партнерство со Фондацијата Фридрих Еберт. Младите синдикалисти во оваа пригода разменија интересни искуства и информации по теми кои се еднакво актуелни во сите земји кои […]

THIRD MODULE OF THE SCHOOL FOR YOUNG TRADE UNION LEADERS

„Законот за работни односи, теорија и пракса“, беше темата на вториот модул на Школата за млади синдикални лидери на КСС, која се одржа на 18-20 мај во Хотел Бисер, Струга. Предавачи овој семинар беа д-р Тодор Каламатиев и м-р Александар Ристовски од Правниот факултет “Јустинијан Први“. Професорот Тодор Каламатиев, по општиот вовед, ги запозна слушателите […]