1. Home
  2. kss

kss

МАКЕДОНСКА МЕРА- MACEDONIKUM ADMODUM

МАКЕДОНСКА МЕРА- MACEDONIKUM ADMODUM Tема: Правила, правила, да би те удавила…? Како што велеше познатиот рефрен од песната на Бора Чорба, веројатно кај нас се случува во реалноста. Новиот Правилник за постапката за доставување и регистрација на колективните договори и нивните измени (го кратам насловот бидејќи во оргинал е километрски и на крај забораваш воопшто […]

Повик за експерт

Дата: 22.08.2022   Опис на работна задача: Повик за ангажирање на еден (1) експерт за изработка на анализа   Спроведувач: Конфедерација на слободни синдикати на Македонија – КСС   Донатор: Македонско здружение за заштита при работа – МЗЗПР   Организациска позадина: Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија во последните години бележи растечки тренд на несреќи […]