1. Home
  2. admin

admin

Women Section of KSS seminar in Probistip

Oд 28 до 30 октомври 2010 во Пробиштип Секцијата на жени на КСС одржа семинар за своите членки. Целта на овој семинар беше дискутирање за актуелните теми поврзани со дискриминацијата и мобингот на работното место, како и за ефикасната комуникација во синдикалната работа како предуслов за остварување на синдикалните цели. Семинарот се реализира во партнерство […]

FIVE YEARS KSS

На 28 декември 2010 КСС одбележа еден многу значаен јубилеј – 5 години од своето постоење, кој беше прославен во Хотелот Континентал со низа активности: Свечена седница, Новогодишен хуманитарен базар во организација на Секцијата на жени на КСС и свечен коктел. Хуманитарниот базар на кој за продажба беа домашно направени производи на нашите членки, храна, […]

RESOLVING CONFLICT – SEMINAR FOR WOMEN SYNDICALISTS

На 17, 18 и 19 02. 2011 год. во Штип, Хотел “Ваго” се одржа семинар на Секцијата на жени на КСС на тема “Решавање на конфликти”. Овој семинар е еден од низата семинари кои се одржуваат во партнерство со Фондацијата Фридрих Еберт.На семинарот учествуваа 25 учеснички од повеќегрански синдикати на КСС. Предавач на семинарот првиот […]

FEMALE SECTION OF HOST REGIONAL SEMINAR ON CONFLICT RESOLUTION – SEMINAR FOR WOMEN SYNDICALISTS

Секцијата на жени на КСС беше домаќин на Регионален семинар на секциите на жени од синдикатите-членки на Регионалниот синдикален совет “Солидарност” кој се одржа од 6 до 8 октомври 2011. Темата на семинарот беше “Јакнење на жените синдикалистки за лидерски позиции” а целта беше меѓусебно запознавање на членките на Секциите на жени од регионот и […]

KSS PARTICIPANT OF 13 WOMEN’S SCHOOL AND CONFERENCE PERC / ITUC

На 6,7,8.12.2012 во Будимпешта се одржа 13 по ред меѓународна Синдикална школа и Конференција на Паневропскиот регионален совет на Меѓународната конфедерација на синдикати ПЕРК-ИТУЦ. Темата на школата беше „Јакнење на положбата на жените на работното место и во синдикатите“ и „Јакнење на положбата на женските структури“. На оваа школа учествуваа претставнички на повеќето женски секции […]

Establishment of LESCs in Radovis

After  the signing of the agreements in Struga and Kicevo, on 07.19.2016 was signed an agreement for establishing the LESCs in  Radovis. This council with its consultative and advisory role will contribute to the development and improvement of socio-economic conditions in Radovis which is the main objective of the establishment of this local economic and […]

Mission of the delegation of ITUC/PERC visits KSS

On 7 and 8 July 2016 the delegation of the International Trade Union Confederation (ITUC) through the Pan-European Regional Council (PERC) visited Confederation of Free Trade Unions of Macedonia KSS with mission for admission KSS as a full member of the ITUC. The delegation of ITUC / PERC were the Executive Secretary of  ITUC / […]

Training on “Process and policy development for employment”

From 28 to 30 June was held the third thematic training “process and policy development for employment “, which was moderated by Vali Corbanese who is an expert on employment policies. Objectives of the training was to review the stages in the development of employment policies, to review the areas covered and most importantly, their […]