1. Home
  2. Uncategorized
  3. Протест на Синдикат на полиција на Македонија

Протест на Синдикат на полиција на Македонија

Протест на Синдикат на полиција на Македонија
0
270 ПРЕГЛЕДИ

Синдикатот на полицијата на Македонија поради крајно лошата положба  на полицијата во Македонија организира протест на 27.10.2020 год. ( вторник ) во 17:45 часот пред МВР со кој ќе се искаже револтот на вработените во полицијата.

Дел од барањата кои синдикатот ќе ги искаже на протестот се:

  • Владеење на правото во МВР
  • Нов колективен договор во МВР
  • Зголемување на платите на полицијата
  • Додаток за својот придонес во борбата против коронавирусот
  • Да се престане со мобингот врз вработените
  • Да се престане со незаконските распоредувања
  • Да се престане со пресметката со синдикалните претставници

Меѓу другите, како барања на синдикатот ги вбројуваме и барањето за спроведување на синдикалната членарина, која незаконски е блокирана и барањето да стојат професионални на чело на МВР.

Упатуваме апел до сите истомисленици да се приклучат и да го подржат овој протест.