1. Home
  2. Секција на жени

Секција на жени

Конференција на тема ,,Зајакнување на родовата еднаквост и справување со вознемирувањето на работно место”

На 06.03.2024 година се одржа Конференција на тема: ,,Зајакнување на родовата еднаквост и справување со вознемирувањето на работно место” во организација на Секцијата на жени при КСС, на која се дискутираше за прашања поврзани со родовата рамноправност, како од гледна точка на бизнис секторот, низ призма на трудовата легислатива, така и од гледиште на синдикатот […]

КСС со свој претставник на Европска Академија за млади на тема “Работата на иднината”

Ана Јанкулоска, дел од младинската секција при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија зема учество на Европската младинска академија за работа на иднината. Академијата се одржа од 1-58 април во Интернациналиот тренинг центар на Меѓународната организација на трудот во Торино, Италија.На академијата учествуваа вкупно 52 претставнции од цела Европа и експерти од областа на работните […]

Women section of KSS in action for donation

The Women’s Section of the Confederation of Free Trade Unions of Macedonia, on the occasion of the International Women’s Day, donated a basic resources for everyday needs of children that are living in SOS Children’s Village – Skopje. The association acts and works on development programs in the field of social protection, social prevention and children’s […]