1. Home
  2. Uncategorized
  3. Вмрежување на Локалните Економско-социјални совети

Вмрежување на Локалните Економско-социјални совети

Вмрежување на Локалните Економско-социјални совети
0
116 ПРЕГЛЕДИ

Денес се одржа настан со цел вмрежување на Локалните Економско-социјални совети во Македонија со цел согледување на состојбите и дијагностика на локалните пазари на трудот.

На настанот беше направена презентација за дијагностика на локалните пазари на трудот од страна на Благица Петрески од Фајнанс Тинк, а присутни беа членови од сите локални економско социјални совети.

Се презентираше и веб страната која е веќе во функција less.mk  на која од сега па натаму може да се поставуваат информации за сите настани и активности за секој ЛЕСС.

Настанот беше организиран во склоп на проектот Зајакнување на социјалниот дијалог, а фасилитатор беше Даниела Ѕампини од Меѓународната организација на трудот.