1. Home
  2. Галерија
  3. Се одржа третата синдикална школа во организација на КСС
IMG_1288
IMG_1287
IMG_1302
78501306_1039868053019565_1128005630523604992_n
78490288_2414636008665680_9114599284254179328_n
79203451_496280154310308_6146916305946542080_n
78412373_484175855552361_8976639712026427392_n
78360101_619052762232572_4599442879142690816_n
78284350_467607557090241_9178809075394150400_n
76705217_758903344614519_4012689469642637312_n
72212996_465790040737157_7117940581153636352_n

Се одржа третата синдикална школа во организација на КСС

0
370 ПРЕГЛЕДИ

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС, вчера ја одржа третата синдикална школа на тема „ Улогата на синдикатот и значењето на синдикализмот во социо – економските текови во општеството“ во х.Арка , Скопје.

На синдикалната школа учествуваа голем број на членови од сите грански синдикати при КСС. На оваа синдикална школа се зборуваше на теми кои се од значење за унапредување на знаењата на синдикалните претставници  од областа на синдикализмот, човековите права, законот за работни односи и улогата на синдикатите како фактор во општеството за подобрување на економско-социјалната положба на работниците. Предавачи на синдикалната школа беа Проф. д-р, Гордан Калајџиев и Проф. д-р, Лазар Јовевски, а збор земаа и претседателот на КСС- Благоја Ралповски и претседателот на СОНК- Јаким Неделков.

*Организацијата на настанот е поддржана од проектот „Зајакнување на социјалниот дијалог“ финансиран од Европската Унија и спроведуван од Меѓународната организација на трудот. Темата, содржината и дискусијата се единствена одговорност на Конфедерацијата на слободни синдикати и на никаков начин не може да се смета дека ги одразува гледиштата на Европската Унија и на Меѓународната организација на трудот.