1. Home
  2. Новости
  3. САДУ: Легитимни се барањата на Синдикатот на полицијата во Македонија

САДУ: Легитимни се барањата на Синдикатот на полицијата во Македонија

САДУ: Легитимни се барањата на Синдикатот на полицијата во Македонија
0
200 ПРЕГЛЕДИ

За најавениот протест на Синдикатот на полицијата во Македонија како грански синдикат при КСС со допис ја најави својата поддршка и Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија.

Тие сметаат дека барањата поради кои се одржува овој протест се легитимни и се основа за нормално функционирање на полицијата, а и на државата. Неисполнивањето на нивните барања значи непочитување на полицајците кои работат за оваа држава и нејзините граѓани и тие треба да бидат почитувани и да имаат достоинствено работно место со нормални услови за работа.

Синдикатот и на својата веб страна објави повик за приклучување на сите истомисленици, бидејќи борбата е заедничка.