1. Home
  2. Новости
  3. Регионалниот програмски директор на Центарот за солидарност во посета на КСС

Регионалниот програмски директор на Центарот за солидарност во посета на КСС

Регионалниот програмски директор на Центарот за солидарност во посета на КСС
0
176 ПРЕГЛЕДИ

Денес во просториите на КСС се одржа средба со господинот Руди Портер, регионален програмски директор на Центар за солидарност, интернационален институт за синдикални програми во асоцијација со најголемата американска федерација на синдикати АФЛ-ЦИО.

На средбата се разговараа моменталните синдикални состојби како во Македонија, така и во Америка и се согласија дека иако се различни проблемите синдикалната борба секаде е иста.

Од двете страни се изрази желба за комуникација и соработка во иднина со Центарот за солидарност во исполнување на синдикалните цели.