1. Home
  2. Uncategorized
  3. Политики на МОТ за важноста на социјалниот дијалог во услови на Ковид-19

Политики на МОТ за важноста на социјалниот дијалог во услови на Ковид-19

Политики на МОТ за важноста на социјалниот дијалог во услови на Ковид-19
0
327 ПРЕГЛЕДИ

Почитувани, Меѓународната организација на трудот споделува кратки политики кои се од голема важност за социјалниот дијалог особено во услови на Ковид-19, услови со кои се соочуваме денес.

Во прилог ви ги споделуваме линковите кои што можете да ги погледнете тука.

  1. Социјалниот дијалог околу безбедноста и здравјето при работа во контекст на КОВИД-19 – Како до безбедно враќање на работа
  2. Стандардите на МОТ и Ковид-19 – Често поставувани прашања
  3. Потребата од социјален дијалог при справување со кризата предизвикана од КОВИД-19