1. Home
  2. Новости
  3. НСО со огромна поддршка за протестот на Синдикатот на клинички центар

НСО со огромна поддршка за протестот на Синдикатот на клинички центар

НСО со огромна поддршка за протестот на Синдикатот на клинички центар
0
278 ПРЕГЛЕДИ

Независниот синдикат на одбраната дава целосна и безрезервна поддршка на протестот на Синдикатот на клинички центар кој ќе се одржи во среда.

Свесни за лошиот стандард на сите работници во државата цениме дека секо зголемување на платите е добредојдено. Синдикатот на клинички центар бара линеарно зголемување на платите од 2,806 денари, а истото надлежните треба да го исполнат.

Сите знаеме од колкава важност се здравствените работници во Македонија. Оттаму нема потреба да се кажува дека заслужуваат многу поголеми плати и подобар економски стандард.

Независниот синдикат на одбраната останува еден од најдобрите примери за добро партнерство со работодавачот. Ние заедно со Министерството за одбрана одржуваме добар однос, а нашиот пример треба да го следат и останатите синдикати и министерства. Без социјален дијалог, не може да се постигне ништо, па затоа тој е од есенцијална важност.