1. Home
  2. Новости
  3. Зајакнување на соработката помеѓу HR одделот и претставникот на синдикатот

Зајакнување на соработката помеѓу HR одделот и претставникот на синдикатот

Зајакнување на соработката помеѓу HR одделот и претставникот на синдикатот
0
307 ПРЕГЛЕДИ

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) во соработка со Македонска асоцијација за човечки ресурси (МАЧР) одржа настан на тема ,,Потребата од зајакнување на соработката помеѓу HR одделот и претставникот на вработените (синдикатот), со цел унапредување на работната организација“.

На самиот настанот се дискутираше за важноста и потребата за комуникација и соработка помеѓу синдикатот и одделот за човечки ресурси во една институција.

На овој настан, како гостин,  свое излагање имаше Претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија, Благоја Ралповски , кој даде свој осврт на синдикалното делување во минатото и сега и ја потенцираше важноста на соработката на синдикалните претставници со претстаниците на човечките ресурси.

Настанот се одржа на 02.02.2021 год. преку ZOOM платформата и на истиот учествуваа претставници од секторот за човечки ресурси и претставници од синдикатот.

Дел од настанот можете да го проследите преку следните видеа:

Дел 1:

Дел 2: