1. Home
  2. Tag "КСС"

СООПШТЕНИЕ – 28 Април – Светки ден за безбедност и здравје при работа

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (КСС) оваа година во време на пандемија Светскиот ден за безбедност и здравје при работа – 28 Април го одбележува со онлјан кампања која ја води на социјалните мрежи и се приклучи на глобалното синдикално движење за утврдување на безбедноста и здравјето при работа како темелно право. И оваа […]

Санела Доневска за порталот Работник – Што претставува прекувремена работа?

Санела Доневска од Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија за порталот Работник одговoри на прашањата: Што значи прекувремена работа? Колку може да трае прекувремената работа? Колку изнесува надоместокот за прекувремена работа? Одговорите на прашањата можете да ги проследите на видеото подоле: