1. Home
  2. Новости
  3. Целосна и безрезервна поддршка од ССЕРИ за протесот на Синдикатот на полиција во Македонија

Целосна и безрезервна поддршка од ССЕРИ за протесот на Синдикатот на полиција во Македонија

Целосна и безрезервна поддршка од ССЕРИ за протесот на Синдикатот на полиција во Македонија
0
281 ПРЕГЛЕДИ

Самостојниот синдикат на работницте од енергетика,рударство и индустрија на Р.Македониј-ССЕРИ изрази целосна и безрезервна поддршка на Синдикатот на полиција во Македонија преку писмо за поддршка. Писмото го пренесуваме во целост:

Почитувани колеги,

Во оваа прилика ние како претставници на Самостојниот синдикат на работницте од енергетика,рударство и индустрија на Р.Македонија- ССЕРИ даваме целосна и безрезервна поддршка на Синдикатот на полиција на Македонија, за најавениот протест во сабота  08.05.2021 година.

Крајно време е да се престане со самоволието и непочитувањето на правата на работникот од страна на надредените. Сите сме рамноправни и исти пред законот, не смеат да ги злоупотребуваат своите службени положби и овластувања и да се ставаат над законот и над работниците.

Правда за работниците, правда за синдикатот, правда за секого!

Со почит,

ССЕРИ