1. Home
  2. Новости
  3. Одржан состанок со Министерката Јагода Шахпаска и претставници од КСС

Одржан состанок со Министерката Јагода Шахпаска и претставници од КСС

Одржан состанок со Министерката Јагода Шахпаска и претставници од КСС
0
134 ПРЕГЛЕДИ

Денеска во просториите на Министерството за труд и социјална политика се одржа средба со цел  решавање на проблемите во насока на квалитетен социјален дијалог помеѓу претставници на Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС и Министерката за труд и социјална политика, Jагода Шахпаска.

На средбата беа изнесени низа проблеми кои подолго време чекаат да се решат за што Министерката Шахпаска се согласи и зема обврска истите да се надминат на достоинствен начин низ конструктивен дијалог. Од КСС беше побарано и заболувањето Ковид-19 да биде ставено во листата на професионални заболувања за сите работници и отсуството поради истото да се плаќа 100% за што Министерката побара предлогот повторно да се испрати за истиот да биде детално разгледан од самото Министерство.