1. Home
  2. Новости
  3. Протест против антиработничкиот закон за административни службеници

Протест против антиработничкиот закон за административни службеници

Протест против антиработничкиот закон за административни службеници
0
627 ПРЕГЛЕДИ

Денес. пред Собранието Конфедерацијата на слободни синдикати излезе за да го искаже својот револт во однос на начинот на кој се сака да се донесе законот за административни службеници и измените кои се сака да се вметнат во истиот.

Првично законот го нема поминато филтерот на Економско социјалниот совет, а текстот на законот не е истиот оној кој можеше да се најде на ЕНЕР и да се дискутира за него. Намерно се избегнува јавната дебата и се прават напори набрзина и со европско знаменце да се донесе законот. Работниците се против ваквото донесување на законот, бидејќи најоштетени се секогаш тие и нивните плати.

КСС своите забелешки и барања по однос на ова ги испратија до сите пратенички групи.