1. Home
  2. Новости
  3. Претседателот на СТВ беше на форум за железничка инфраструктура

Претседателот на СТВ беше на форум за железничка инфраструктура

Претседателот на СТВ беше на форум за железничка инфраструктура
0
210 ПРЕГЛЕДИ

Претседателот на синдикатот за транспорт и врски – СТВ, којшто е гранков синдикат на Конфедерацијата на слободни синдикати – КСС, Зоран Дионисијев учествуваше на форум организиран од страна на фондацијата Фридрих Еберт Шифтинг кој се одржа во Драч, Албанија, од 23 до 24 април.

Тема на форумот беше: „ Рехабилитација на железничката инфаструктура“ којашто беше појдовната точка на целата дебата. На форумот се разговараше за недостатоците на железничката инфрасктруктура во Западен Балкан, како и се зборуваше за унапредување на истата. Се отвори и дискусија за рехабилитацијата на железничката инфраструктура во Германија која беше предводена од Флориан Вробел. Потоа се одржаа презентации од другите учесници во врска со рехабилитацијата на железничката инфраструктура.

На форумот учествуваа земјите од Западен Балкан, односно претставници на нивните синдикати. Тој послужи и како можност претставниците да разменат заеднички искуства од нивните држави