Кампања – Социјалните права на прво место!

0

 

Социјалните права на прво место!

Крени глас за социјалните права!

Европската комисија е спремна да ги слушне работниците и сите граѓани за креирање на Европа во која ќе се почитуваат социјалните права.

Синдикатите имаат план да ги стават социјалните права пред интересите на големите бизниси и банки.

Да се приклучиме на кампањата на ЕТУК за:

  • Пристојна работа и фер економии
  • Подобри плати и повисок животен стандард
  • Нова заштита на работниците и посилно спроведување на постоечките права
  • Загарантирана еднаква плата за еднаква работа и крај на експлоатацијата на работниците
  • Добра социјална заштита и силни јавни услуги
  • Инвестиција за работни места и посигурно вработување
  • Загарантирани синдикални права и почитување на работниците

 

По повод 50 години од потпишување на Меѓународниот пакт за социјални права, генералниот секретар на ЕТУК, Лука Висентини изјави: “Меѓународниот пакт за социјални права е пресвртница за правата на работниците ширум светот. Но, 50 години подоцна, тој се уште не се спроведува соодветно дури и во ЕУ.  Треба да биде предмет на постојана ревизија на Европскиот суд за правда. Потребно е да се воспостави систем на поплкаки онаму каде се прекршува Меѓународниот пакт за социјални права.

ПРИКЛУЧИ СЕ !!! ПРЕЗЕМИ АКЦИЈА !!! ПОТПИШИ СЕ !!!

кампања за социјални права

Сподели на социјални медиуми

Оставете коментар

Copyright kss.mk